25.01.2015 З 19 по 25 січня у місті Новомиргороді відбулося ряд важливих для духовного життя подій

25.01.2015 З 19 по 25 січня у місті Новомиргороді відбулося ряд важливих для духовного життя подій
19 січня, у день свята Богоявлення, благочинний храмів Новомиргородського округу протоієрей Миколай Чутора відвідав Новомиргородську спец-школу інтернат де було відслужено водосвятний молебень і освячено молитовну кімнату. В заході взяли участь вихованці та вчителі навчального закладу. Віднині кожен бажаючий має можливість помолитися і поставити свічку прямо у приміщені спецшколи.
Показать полностью..
22 січня протоієрей Миколай Чутора взяв участь в заходах присвячених Дню Соборності України. В своєму слові священик зазначив на гострій необхідності в молитві за нашу Батьківщину та за воїнів, які її захищають.
25 січня духовенство Новомиргородського благочиння взяло участь у святкуванні храмового свята с. Пурпурівка. Після Божественної Літургії відбулася хресна хода. В цей самий день в приміщенні Новомиргородської спецшколи інтернату для глухих дітей відбулося відкриття недільної школи Новомиргородського благочиння. Недільна школа відкрила двері для всіх бажаючих як дорослих, так і дітей. Вихованці недільних шкіл Свято-Миколаївського і Свято-Ільїнського храмів міста віднині будуть займатися в одній групі на базі навчального закладу. В ході відкриття духовенство відслужило молебень на початок навчання та склало загальний список бажаючих навчатися. У вступному слові протоієрей Миколай Чутора наголосив на необхідності пізнання Божої істини і володіння необхідних знань основ християнської віри. Далі відбулася лекція, яку прочитав диякон Ярослав Кушнірчук на тему: “Недільна школа – школа духовного росту”. В ході лекції священнослужителем було розкрита історія діяльності недільних шкіл в нашій державі та їх значенні в духовно-моральному вихованні й воцерковленні православних християн.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *